המרכז האקדמי למשפט ולעסקים > פקולטה למשפטים > סמינר מצטיין
תוצאות תחרות הסמינריון המצטיין תשע"ז - יוני 2017
אנו שמחים לבשר על תוצאות התחרות לבחירת העבודות הסמינריוניות המצטיינות בפקולטה למשפטים של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים בשנת הלימודים תשע"ז. לוועדת הפרס הוגשו מספר רב של עבודות, ביניהן מספר לא מבוטל של עבודות שבהן הופגנה יכולת מחקרית גבוהה, כושר ניתוח וכתיבה רהוטה. הוועדה מבקשת להביע את הערכתה לתלמידים על המאמץ הניכר שהושקע בכתיבת העבודות. בהחלטתה התמקדה הוועדה בעבודות בעלות מאפיינים המבליטים אותן משאר העבודות ובאלו שעומדות באופן המובהק ביותר בסטנדרטים אקדמיים גבוהים.
הוועדה המליצה על שלוש עבודות מצטיינות לזכייה בפרס:
- מר שי מורחיים "האם אנו רוצים אקטיביזם של קרנות גידור בישראל?", בהנחיית ד"ר דב סולומון. העבודה בוחנת נושא מורכב שטרם זכה לבחינה מעמיקה בישראל. המחקר מבוסס על מגוון עשיר של מקורות השוואתיים. הכתיבה מדעית, קולחת, אנליטית ומתוחכמת. העבודה התקבלה לפרסום כמאמר בכתב העת DEBATE.
- גב' אדר גרין "למה התכוון המשורר – היקף ההגנה על "הזכות המוסרית" לאחר מות היוצר/ת", בהנחיית ד"ר שלי קרייצר-לוי. העבודה מקורית ומעמיקה, בנויה היטב, וכתובה מצוין. ההצעה המעשית בעבודה מאזנת היטב בין השיקולים הנורמטיביים השונים, והיא מנומקת ורצינית.
- מר צבי זיסק "מהו ההסדר האידיאלי לעילת הסיכול?", בהנחיית ד"ר אורי בן אוליאל. העבודה עוסקת בהיבטים שונים של דיני הסיכול, מתוך מבט השוואתי מעמיק ורציני. היא כתובה היטב, יסודית, ועומדת היטב באתגר המורכב שביסודה.
_____________________________________________________________
אנו שמחים לבשר על תוצאות התחרות לבחירת העבודות הסמינריוניות המצטיינות בפקולטה למשפטים של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים בשנת הלימודים תשע"ו. להלן החלטתם המנומקת של חבר השופטים בוועדת הפרס: ד"ר איתי ליפשיץ (יו"ר), ד"ר רונית דוניץ-קידר וד"ר יואב המר.
לוועדת הפרס הוגשו מספר רב של עבודות, ביניהן מספר לא מבוטל של עבודות שבהן הופגנה יכולת מחקרית גבוהה, כושר ניתוח וכתיבה רהוטה. הוועדה מבקשת להביע את הערכתה לכל התלמידים שנגשו לתחרות. בכל העבודות ניכר המאמץ הרב שהושקע בכתיבתן והרמה האקדמית הראויה. בהחלטתה התמקדה הוועדה בעבודות בעלות מאפיינים המבליטים אותן משאר העבודות ובאלו שעומדות באופן המובהק ביותר בסטנדרטים אקדמיים גבוהים.
הוועדה המליצה על שלוש עבודות מצטיינות לזכייה בפרס:
- מר גיא דוד, "ראיות מדעיות: נפקותן במשפט והשפעתן על נאשמים" בהנחיית נעמי אלימלך.
העבודה עוסקת בממשק שבין המדע לבין המשפט, ובוחנת את האפשרות להסתמך על ראיות מדעיות בהליך הפלילי כראיות מכריעות. ניתוח הסוגיות העולות משאלת המחקר נעשה היטב, ביסודיות ותוך בחינה ביקורתית מעמיקה של המשמעויות הנובעות מהדיון בעבודה. - גב' טל מדר, "זיכרון קולקטיבי בפעולה: השפעתן של השואה ומלחמת העולם השנייה על עיצוב דיני פליטים ומבקשי מקלט בישראל ובגרמניה", בהנחיית אסנת ליפשיץ.
העבודה בוחנת ומשווה את ההשפעה של השואה ומלחמת העולם השנייה על עיצוב מדיניות ההגירה של ישראל ושל גרמניה. תוך הסתמכות על מקורות סוציולוגים והיסטוריוגרפים העבודה מתארת את הזיכרון הקולקטיבי של השואה והמלחמה בישראל ובגרמניה, וכן את השיח הציבורי על השואה במדינות אלה. לאחר מכן היא סוקרת ומשווה את הדינים בשתי המדינות ביחס לפליטים ומבקשי מקלט, ומתחקה אחרי התפקיד שממלאות התפיסות החברתיות והתרבותיות בעיצוב דינים אלה. - גב' אלינה שכטר, "חוק החברות בראי The Bankruptcy Code, Chapter 11 - הסדר החוזים הנמשכים לטובה החברה או הגנה על נושיה" בהנחיית ד"ר דב סולומון.
העבודה מנתחת את תיקון מס' 19 לחוק החברות התשע"ב (2012) באופן מעמיק ויסודי תוך מחקר השוואתי מקיף. במוקד הדיון מעמדם של החוזים הנמשכים בחברה שמצויה בהליכי הבראה. לאחר דיון מעמיק ברפורמה פונה המחברת לדיון במצב שלאחר התיקון ועד היום תוך שהיא מעלה מבט ביקורתי העולה מן המשפט ההשוואתי.
_____________________________________________________________
אנו שמחים לבשר על תוצאות התחרות לבחירת העבודות הסמינריוניות המצטיינות בפקולטה למשפטים של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים בשנת הלימודים תשע"ה. להלן החלטתם המנומקת של חבר השופטים בוועדת הפרס: ד"ר דב סולומון (יו"ר), ד"ר יואב המר וד"ר איתי ליפשיץ.
לוועדת הפרס הוגשו מספר רב של עבודות, ביניהן מספר לא מבוטל של עבודות שבהן הופגנה יכולת מחקרית גבוהה, כושר ניתוח וכתיבה רהוטה. הוועדה מבקשת להביע את הערכתה לתלמידים על המאמץ הניכר שהושקע בכתיבת העבודות. בהחלטתה התמקדה הוועדה בעבודות בעלות מאפיינים המבליטים אותן משאר העבודות ובאלו שעומדות באופן המובהק ביותר בסטנדרטים אקדמיים גבוהים.
הוועדה המליצה על שלוש עבודות מצטיינות לזכייה בפרס:
- מר לירז לוי "האם החלטת הממשלה להגביל את ייצוא הגז הטבעי עומדת בהתחייבויותיה של ישראל ל-WTO?", בהנחיית ד"ר גיא הרפז. העבודה מבקרת באופן מקורי את ההתעלמות מההתחייבויות של ישראל כלפי ה-WTO במסגרת הדיונים וההחלטה על הגבלת ייצוא הגז הטבעי ובוחנת את ההשלכות המשפטיות של התעלמות זו. מבנה הטיעון המחקרי ואיכותו מצוינים. העבודה מאופיינת בחדשנות ויצירתיות. הכתיבה מדעית, קולחת, אנליטית ומתוחכמת.
- מר אוהד טופז "תפקידי המשטרה בתחום החקירות הפליליות", בהנחיית פרופ' בועז סנג'רו. העבודה היא יסודית ושיטתית במידה יוצאת מגדר הרגיל. היא מציגה לא רק סקירה מרשימה של מקורות עשירים, ביניהם מגוון רחב במיוחד של מקורות מן המשפט ההשוואתי, אלא גם יישום איכותי של הדברים. ערך מוסף חשוב ביותר הוא הפרק העוסק בניתוח של המשפט הרצוי, המבוסס הן על יישום המחקר התיאורטי וההשוואתי והן על היכרות טובה עם המציאות הנוהגת בישראל.
- מר אורי נועם "הסרט "עג'מי" כניסיון לסולחה בין הנרטיב היהודי לערבי", בהנחיית ד"ר עידו פורת. העבודה מהווה דוגמא לשילוב מוצלח מאד בין מחקר אקדמי לבין נושא חברתי אקטואלי. היא מעלה תזה מקורית ביותר לפיה יש להבין את הסרט "עג'מי" כניסיון של יוצריו לערוך סולחה בין העם היהודי והעם הפלשתיני. על מנת לבסס את התזה של העבודה הכותב מבצע ניתוח של תפקיד הסולחה בתרבות ובמשפט, אשר משולבות בו גם תובנות ביחס לקולנוע פוליטי. כל זאת בהתבסס על מחקר מקיף של המקורות. הניתוח המתקבל הוא מתוחכם ומאיר עיניים.
_____________________________________________________________
תוצאות תחרות הסמינריון המצטיין תשע"ד - מאי 2014
אנו שמחים לבשר על תוצאות התחרות לבחירת העבודות הסמינריוניות המצטיינות בפקולטה למשפטים של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים בשנת הלימודים תשע"ד.
הועדה, אשר כללה את ד"ר שלי קרייצר-לוי (יו"ר), ד"ר אייל כתבן וד"ר דב סולומון המליצה על שלוש עבודות מצטיינות לזכייה בפרס:
גב' טלי בן גיגי "ידועים בארון" בהנחיית פרופ' פנחס שיפמן. העבודה בוחנת באופן ביקורתי את יישומו המשפטי של המושג "ידועים בציבור" ואת ההגנה המשפטית שמושג זה מעניק לזוגות מאותו מין במגוון רחב של סוגיות משפטיות, ועושה כן בצורה מעמיקה, מעניינת ומעוררת מחשבה. העבודה כתובה היטב ומקדמת טיעון מקורי תוך ביצוע סינתזה של מקורות מגוונים.
מר ליעוז בלסיאנו "הסדר הרישום הכפול: אליה וקוץ בה", בהנחיית ד"ר דב סולומון. העבודה מנתחת באופן יסודי ומעמיק את הסדר הרישום הכפול למסחר של מניות. ליעוז מצביע היטב על הבעיות והקונפליקטים המרכזיים שמעורר הסדר זה ומתמודד באופן מרשים עם ההשלכות של הליכים משפטיים, מהעת האחרונה, בישראל ובארצות הברית על הסוגיה הנדונה. העבודה התפרסמה כמאמר בכתב העת תאגידים י(4) 1 (2013).
מר תמיר חודורוב "חוק הטיפול בחולי נפש בראי חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו", בהנחיית פרופ' משה כהן-אליה. תמיר מתמודד באופן ביקורתי עם שאלת חוקתיותו של חוק הטיפול בחולי נפש תוך שהוא מפגין חשיבה אנליטית, סדורה ומקורית. הוא מנתח לעומק את הפגיעה בזכויות הנגזרות מחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו על ידי האשפוז והטיפול בכפייה ובוחן חלופות פחות פוגעניות הנוהגות בשיטות משפט זרות.
למותר לציין כי היו עבודות נוספות שהוגשו לתחרות, שכותביהן הצטיינו ביכולת מחקרית, בכושר ניתוח ובכתיבה רהוטה. שלוש העבודות שנבחרו משקפות השקעה יוצאת דופן במיוחד הן במחקר והן בניתוח מקורי של הסוגיות המשפטיות.
_____________________________________________________________
תוצאות תחרות הסמינריון המצטיין תשע"ג - מאי 2013
אנו שמחים לבשר על תוצאות התחרות לבחירת העבודות הסמינריוניות המצטיינות בפקולטה למשפטים של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים בשנת הלימודים תשע"ג.
הועדה, אשר כללה את ד"ר יואב המר, ד"ר דב סולומון ופרופ' רינת קיטאי סנג'רו, המליצה על שלוש עבודות מצטיינות לזכייה בפרס:
מר קובי בוברוב, "הבעיות והקונפליקטים המרכזיים המאפיינים את חברות דירוג האשראי", בהנחיית ד"ר דב סולומון. קובי התמודד באופן מעמיק עם נושא מורכב שטרם זכה להסדרה משפטית הולמת. הכתיבה של קובי היא ביקורתית: הוא זיהה היטב את הכשלים בפעילותן של חברות הדירוג, ניתח את הגורמים להם, בחן הצעות שונות לפתרון ובקרן. הוא הפגין במחקרו שליטה מרשימה במקורות זרים והציג חשיבה אנליטית, סדורה ומקורית.
גב' ויויאן כץ, "ראיות מדעיות מול " junk science", בהנחיית פרופ' בועז סנג'רו. ויויאן בחרה בנושא שהכתיבה עליו בעברית מועטה ביותר. ויויאן איתרה מקורות רבים במיוחד, הן מקורות משפטיים, בעיקר השוואתיים, והן מקורות מדעיים, שילבה ביניהם היטב וניתחה אותם באופן אינטליגנטי מאוד. ויויאן שילבה בעבודתה תובנות שונות שאותן רכשה ממקורות שונים עם תובנות מקוריות ומעניינות משלה.
מר יזהר רגב, "האם יש בישראל "שימוש הוגן במובנו האמריקאי? מפרשת גבע לחוק זכויות יוצרים תשס"ח – 2007 ומעבר לו" ", בהנחיית ד"ר קים טריגר בר-עם. יזהר התמודד עם נושא שאין לגביו כתיבה ישירה. באמצעות מקורות ישראליים והשוואתיים רבים יזהר השווה בין המשפט האמריקני לבין המשפט הישראלי בנושא שימוש הוגן ביצירה. יזהר התמודד בהרחבה גם עם המצב החוקי הרצוי בישראל והוסיף תובנות עצמאיות משלו באשר לאופן שבו החוק והפסיקה הישראליים צריכים לשאוב מהמשפט האמריקני. עבודתו של יזהר בנויה היטב וכתובה ברהיטות. יצוין כי העבודה נכתבה בשפה האנגלית.
למותר לציין כי היו עבודות נוספות שהוגשו לתחרות, שכותביהן הצטיינו ביכולת מחקרית, בכושר ניתוח ובכתיבה רהוטה. שלוש העבודות שנבחרו משקפות השקעה יוצאת דופן במיוחד הן במחקר והן בניתוח מקורי של הסוגיות המשפטיות.
________________________
סמינריון מצטיין לדוגמא משנת תשע"ב:
עונש המוות ומקומו במשפט הישראלי
מגיש: שלומי חבה
לחצו כאן לקרוא את הסמינר
תוצאות תחרות הסמינריון המצטיין תשע"א
כל אחת מהעבודות הנבחרות מזכה את כותבה במלגת לימודים בסך 3,000 ש"ח.
לחצו כאן לתוצאות ולנימוקי השופטים.